domingo, 2 de marzo de 2014

3,2,..1 desperteu catalans !!!

3,2,..1  desperteu catalans !!!

Per: Francesc Costa
01/03/2014


3,2... 1, desperteu catalans !!! , Reconec que amb el 3,2,...1  i el despertar estic emulant al portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats , sa senyoria Alfred Bosch (Barcelona,1961) . Quan aquest en el passat debat de la nació es va dirigir al President del govern Sr. Mariano Rajoy amb aquestes paraules:

comptaré  fins a tres i  obri els ulls”, “ Sr. Rajoy: 3,2,1...desperti! “ amb un altre punt: “ que miri la realitat”.

Sincerament en cau bé i valoro a sa senyoria, a banda de polític és acadèmic , novel·lista i assagista, té sentit d'humor i ironia. Sempre satisfà sentir-lo, respectant la seva posició política. Que consti que sóc dels que pensa que aquest procés independentista iniciat pel President Mas, seria molt més creïble si l'actor principal fora ERC.

Mentre veia i sentia el portaveu Sr. Alfred Bosch, em va venir a la ment que eren les paraules idònies que s'havien de dirigir també i necessàriament a molts ciutadans de Catalunya, totalment imbuïts sobre el dret a decidir, la consulta, la  vital necessitat de votar i la independència, tot un  tótum revolútum.     

Les mateixes paraules,  però en aquest cas cal utilitzar-les  per dirigir-les als molts ciutadans de Catalunya, per despertar-los de tot aquest imbuïment que ens ve totalment e intensament envoltant des de fa més d'un any i mig. Que des de la meva posició, la qual considero democràtica i de País,  no estic gens d’acord en les formes, entre les quals hi ha la utilització, manipulació i l'exclusió d’altres opcions de sistema territorial, tot un seguit de fets, els quals segons el meu criteri, contenen un alt grau de dèficit democràtic. ¡Es així!  i citant les  paraules del mateix portaveu de ERC;  miri la realitat senyor Alfred Bosch, vostè ho deu viure i veure  quan està a Catalunya, naturalment una realitat, sota la meva opinió, avantatgista  i que sens dubte els afavoreix enfront dels altres, per a mi això no és democràcia.

La democràcia que des del  mateix faristol el diputat Alfred Bosch va esgrimir en dues ocasions per defensar els seus arguments, alguns demagogs donada la realitat que observo i es viu a Catalunya, per exemple: només  assenyalar responsabilitats en una direcció, ometent aquelles idèntiques que es produeixen des de  la direcció de la qual vostè procedeix i que a més dóna suport parlamentari.

Democràcia, paraula  que últimament s'esgrimeix molt a la lleugera, sobretot en sentit deficitari, gairebé  d’insult dirigit a tot aquell o aquella que discrepen(que no vol dir que no acceptem el dret a decidir , però això si, sobre la millor opció de sistema  territorial, en definitiva més Catalunya i tancar definitivament els problemes de finançament, les interferències, incomprensions, manca de respecte general, el fet lingüístic i cultural, la possibilitat d'acords entre comunitats veïnes per a millores de les mateixes  i la supeditació no establerta, entre altres molts aspectes de País )   amb arguments seriosos del global in crescendo i sorprenent  procés sobiranista cap “la independència”, iniciat pel President Mas.

Evidentment estic en total desacord amb el paper polític del President del govern Senyor Mariano Rajoy, encara que pugui entendre la dificultat, davant, segons al meu criteri, d'un desafíament d'aquesta magnitud i que implica a milions de ciutadans, a part d'altres aspectes, tot plegat molt seriós. A més amb actituds i formes molt difícils d'entendre, però aquí és on ha de manifestar-se l'altura i caràcter polític de un dirigent. 

En fi catalans, crec és l'hora d'obrir els ulls i veure la realitat.

3, 2...1, desperteu catalans !!!, obriu els ulls, mireu la realitat. Al meu entendre ens estan portant a l'hort , però no  a un gran àpat, sinó a recollir el cultiu i després portar tota la recollida a magatzem, sense cobrar  i qui vulgui adquirir cap producte que passi per caixa .

3, 2...1, desperteu catalans !!!, obriu els ulls, mireu la realitat. Aquest procés independentista és una altra gran volta de rosca de la faula de l'ase i la pastanaga, acompanyada d'un gran operació de màrqueting i merchandising, conjuntament amb la col·laboració e implicació  de molts agents polítics, socials i mediàtics.

3, 2...1, desperteu catalans !!!, obriu els ulls, mireu la realitat.  Si us plau, desperteu, val més que sigui amb el meu espetegar de dits que amb el gran desencís, encara que a sobre per alleujar-vos  del mateix, segur que se us vendria  que tot és culpa dels altres.

3, 2...1, desperteu catalans !!!, obriu els ulls, mireu la realitat. El que se'ns vol que comprem, pel qual s'inverteix tant esforç, material humà, organitzacions, instruments diversos, risc,  etc. Em dóna que només és bo per a uns, i compte, perquè  a més, al meu criteri, darrere d'aquest procés que volen que comprem no hi ha res més.