martes, 15 de septiembre de 2015

a TV3; si no vols caldo, ¡ tres tasses !




Els entrevistats polítics a TV3 abans d'una tertúlia

Per: Francesc Costa

15/09/2015



Sé que és demanar la lluna en un cove, però l'espai d'entrevista a TV3 a un polític no afí al "procés sobiranista" de solament uns, queda en res quan posteriorment hi ha una taula de "tertulians" majoritàriament afins, com és l'habitual, que li fan un bon repàs a l'entrevistat.

Si hagués existit, segons opino,  hi hagués un real sentiment democràtic això no hagués, ni hauria de succeir, per la qual cosa al seu torn per aquest mateix  sentiment democràtic i no només per no sortir beneficiats  aquells partits polítics o organitzacions discrepants amb l'anomenat "procés sobiranista" d'uns, no l'haurien d'haver permès, permetre mai.

Per la qual cosa, entenc que els programes de tertúlia o debats tan partidistes que hi ha a TV3, de no anul·lar-se en temps d'eleccions, almenys haurien de ser amb la igualitària representació de tendències polítiques a la taula. Ja en tenim prou, al meu criteri, amb els telenotícies, debats  i les seves més que constants i evidents incidències partidistes fora del temps electoral per ....si no vols caldo,   ¡ tres tasses !

Dos aspectes rellevants a ressaltar; en primer lloc  trobo inadmissible l'abús de les imatges dels ciutadans amb estelades mentre estan efectuant una entrevista, més quan l’entrevistat o entrevistada  és discrepant amb les formes i maneres de l'anomenat “procés sobiranista” de tan sols uns. Això se'n diu propaganda subliminal. I en segon lloc;  és  molt repetit , es com la cançó d’enfadós; a ser possible un altre o una altra entrevistador/a  que sigui professional i per això sàpiga contenir la seva manifesta inclinació, és a dir: que no se li vegi tant el llautó. 

Però com he escrit, això és demanar la lluna en un cove.