jueves, 17 de septiembre de 2015

TV3, afany per voler demostrar una realitat inexistent



TV3, afany per voler demostrar una realitat inexistent

Per: Francesc Costa

17/09/2015

Observo que TV3 des de fa uns dies s'afanya a voler demostrar el que és totalment inexistent, és a dir; una objectivitat i imparcialitat informativa en l'ens públic.

TV3 en els seus informatius ha presentat gràfics perquè la seva audiència pugui veure i sentir el paper tan "equànime" respecte als temps dedicats als partits polítics en la campanya electoral del 27-S.


Avui en aquesta mateixa línia "demostrativa" s'ha fet referència al telenotícies migdia de TV3 a l'informe sobre la pluralitat en els mitjans de comunicació públics i privats pel que fa a la campanya electoral del 27-S presentat pel Síndic de Greuges de Catalunya, destacant la paritat existent de TVE i de TV3 amb relació a les privades. L'informe exposa altres aspectes no esmentats per TV3, com; garantir el pluralisme polític, la igualtat, la neutralitat informativa, etc.

Al meu criteri, com destres en l'ús de la manipulació, utilitzen l'informe del Síndic de Greuges de Catalunya en benefici propi, és a dir; el gairebé aprovat segons l'informe del Síndic per al tractament polític que fa TV3 sobre les eleccions del 27- S. Realment un afany de demostrar què ......?, doncs poc és, només una gota en l'oceà del partidisme, al meu parer altre acte manipulador, opino que són uns experts, i el més trist és que hi ha molta audiència que ho creu i engoleix.

¡ Aclarim ¡, es tracta només únicament i concretament dels espais informatius corresponents a la campanya electoral del 27-S, que ocupen el temps que ocupa cada partit polític, un temps destinat segons els escons de cada grup parlamentari respecte al passat exercici, no avala res més, punt.  Personalment entenc que s'hauria de posar el cronòmetre a zero i que tinguessin l'oportunitat totes les formacions polítiques existents sense cap discriminació, però en fi això és una altra història. Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya sense esmentar específicament el que personalment opino, s'aproxima al seu informe.

Per molt pit que puguin treure a TV3, presumint del "bé" que ho fan pel que fa als minuts que inverteixen en els espais preelectorals  del 27-S. La dura realitat és que a aquest temps, quinze dies de campanya, d'aquests el seus minuts diaris de propaganda electoral que més o menys passen la prova del cotó, immediatament segons després, com així els previs, prossegueixen i precedeixen molts anys, mesos, setmanes, dies, hores i minuts d'informatius, comentaris, veus en of, imatges, debats, tertúlies i un llarg etc, d'una escandalosa parcialitat. Al meu parer ; escassa instrucció i suficient de perniciós, en alt grau, molt lamentablement en la línia d'imbuir i poc d'instruir, igual que en més o menys grau que altres determinats mitjans de comunicació audiovisuals. Però el realment escandalós és la  poca exemplaritzant professionalitat i el més que dubtós sentit democràtic, molt  més quan es tracte de mitjans públics.