viernes, 25 de septiembre de 2015

Agradi o no agradi; la realitat és la que és


Agradi o no agradi; la realitat és la que és

Per: Francesc Costa

23/09/2015

Catalans, compatriotes  ¡, al meu criteri a molts de vosaltres se us s’està aixecant la camisa, amb males maneres, formes i malgrat tot el desvergonyiment de com ho fan, no ho noteu ni ho veieu.



I això es produeix des de fa molts anys, tants com paral·lelament la irresponsable actitud  d’omissió  dels anomenats partits polítics d'esquerra  front  tant abús i discurs victimista interessat que s’anava penetrant en la ment de molts catalans. Partits polítics que al seu torn anaven perden  tot principi  ideològic, i afegint-se a tot això el gairebé silenci  d'un pensament crític  equilibrat, madur i democràtic  a tot el que estava esdevenint-se. 

D'aquí ha estat possible arribar a la anormalitat política i social que s'està vivint, i que com exemple: va de la falta de respecte general i a la  democràcia. Reflectit perfectament en dues perversions democràtiques , la primera.-  el fet de la col·locació de les estelades en moltes de les nostres places  i cases consistorials de molts dels nostres pobles i ciutats, pràcticament  relegant a la senyera, la segona.-  convertir l’ens públic nacional de comunicació en un instrument al servei d’una sola idea. Tot plegat són aspectes molt negatius per la construcció de qualsevol país, sumant-se a la ja molt damnificada societat catalana i per conseqüència afectant al mateix País.

Sens dubte, segons opino; una aixecada de camisa constant durant aquests últims 35 anys; la defensa de la nostra cultura, llengua, necessitats de País i drets ciutadans, la pura realitat es que no ha estat així, únicament ha estat un instrument que els permetia seguir governant, d'haver estat efectiva no estaríem en la situació que estem.

Des de fa tres anys el fet d’aixecar-nos  la camisa s’ha descarat totalment, conjuntament a aquesta acció hi han cinc aspectes que volen negar, amagar, una manifesta amnèsia, culpabilitzar els d'allà, xiular com si d'ells no depengués  i fins i tot distreure'ls del centre del real i greu problema social, amb totes les seves conseqüències,  dirigint tota la nostra atenció cap a un altre centre que al seu torn s'evitaria  jutjar-los per govern  infructuós. El nou  centre  d’interès  seria el de crear-nos la necessitat de la independència i amb ella el gran i únic debat a Catalunya,  al carrer i  monopolitzant totalment  els mitjans de comunicació, principalment els públics. Els cinc aspectes son: : primer.- les enormes retallades, al desmantellament de l'estat de benestar  del govern conservador de la Generalitat, presidida per el senyor Artur Mas  que han afectat i afecten de ple a les classes socials més febles, segon.- privatitzacions i venda de patrimoni, tercer.-la instrumentalització   de l'ens públic de comunicació i de la institució de la Generalitat, quart.- els molts processos que afecten al partit polític del Sr. Mas i cinquè.- la inoperància del govern, a part dels punts un, dos i tres. (  important tenir present que el govern del Sr. Mas en la seva primera legislatura (2010-2012) va donar suport i el va obtenir del PP del Sr. Rajoy, signant-se molts acords, entre ells: la reforma laboral, llei d'estabilitat pressupostària i llei de animista fiscal, que tanta incidència  han tingut sobre  la ciutadania)

Tot això davant una enorme tragèdia social que s'està vivint per part de més d'un milió vuit-cents catalans que viuen en la pobresa i sobre la qual no s'albira final algun. Amb aquest panorama dantesc el debat polític des de fa més de tres anys, tota una greu irresponsabilitat, s’ha simplificat únicament en; la independència, parany en que han caigut sense excepció tots els partits polítics d'aquí i d'allà, fent el joc que interessava  políticament als conservadors neoliberals Mas i Rajoy.

Per tot plegat, fins avui s'ha consumat  una profunda petjada independentista, empremta en la qual hi ha  els d’autèntics sentiments, totalment respectables  i els “convertits” a força de tres llargs anys d'intens cop mediàtic, sobre tot per part de l'ens públic .

Relegant-se el que hauria de ser la veritable prioritat, aquella la qual hauria de preocupar i ocupar-se, com seria la d'invertir tota classe d'esforços (com a mínim al mateix nivell que ho han fet per generar estructures d'estat i un llarg etc. sobre una qüestió hipotètica) i en possibilitar  una solució, aquella  que dignificaria a  tants i tants compatriotes (i a sobre se'ns diu que amb la independència s'obtindrà la dignitat) que estan dins d'un llarg túnel, en el qual continuant  introduint-se més catalans  i sense albirar llum alguna.


La independència, una aixecada de camisa convertida, opino, per l'art de la manipulació,  utilització i molta col·laboració  en el gran remei  per donar solució a tota una  tràgica realitat social i econòmica , es a dir; els mateixos que han governant, que estan governant i que han participat en la greu situació econòmica, a més de la  laboral, comercial, industrial, sanitària, educativa, etc. i que ha tingut unes conseqüències de com a mínim  més d'un milió vuit-cents catalans visquin en situació de pobresa, són els que t'ofereixen ara l’antídot de la independència amb efectes no se sap quan, el quals donarà remei a totes les penes provocades pel jou opressor; l'estat.  Això només té dos noms:  una descomunal aixecada de camisa, i l’altre:  falta de respecte a la ciutadania, que ve de llarg, en l'actualitat elevat al cub, per creure'ns tan ximples, i a tot això, que és molt, amb  els altres partits polítics en la inòpia.


 “Segons el governant de la Ciutat així els seus habitants”

eclesiàstic 10: 2


Respecte al Sr. Mas  és tot un contrasentit, és clar que vol continuar al poder, i sembla que a qualsevol cost,  però costa veure la seva estratègia política, aquella que defensi als interessos de aquells que sempre ha defensat CDC,  destacant-se ; la burgesia, el món de les empreses, les finances, etc. Si un servidor fos un  industrial, empresari o comerciant de pes, avui estaria “acollonido” i a la vegada sentint-me traït,  i més per tot el que ofereixen els candidats de la llista del Senyor Mas a la ciutadania en general, res a veure amb les polítiques  ideològiques conservadores de CDC,  més aviat són......... complaure a tots, oferint-les tot.... en fi ... ignoro realment on ubicar-los a part de la independència, però si estaria “acollonido”.


Y continuaria “acollonido” si fora el dels que  per una qüestió de fe hagués continuat donant suport al Sr. Mas, i davant  d'unes properes eleccions que diuen haurien en 18 mesos i pel que se suposa haurien de competir amb la marca CDC , o de nou CiU ?, eleccions ja sense el argument del conte de la culpa és de l'opressor d'allà,  ¿ o s'haurà d'inventar un altre coco, per poder guanyar i governar ?.

Fa gairebé riure, quan s'escolta el discurs ja de per si mancat de tot pes(com ho són tots, argumentin el que argumentin, i s'esforcin, no cola, allunyats de tota realitat) del "prestat" número “un” Sr. Romeva (fins fa tan sols sis mesos a ICV, partit d’esquerres) de la principal llista independentista a la mesura del Senyor Artur Mas, quan una i altra vegada ofereix sense cap pudor l'exemple d'Eslovènia davant a la possibilitat que  Catalunya no surti de la UE, en el hipotètic cas que s'independitzés d’Espanya .i això sense que ningú dels oponents polítics siguin capaços de amb arguments polítics, històrics, geogràfics  i sobretot realistes fer callar la molt demagògia boca.

Si Catalunya estigués situada geogràficament, només per exemple  a Bielorússia segurament la independència amb tots els components neoliberals existents a la llista del Senyor Mas, inclòs el desig d'estar a l'OTAN,  tindria molts números de ser possible,  no sense enormes costos, i fins i tot rebre d'ajudes de l'anomenat món occidental, fins la possible incorporació a la UE. Podria ser una realitat , la mateixa més o menys que el any 1991, respecte a Eslovènia, ex-Iugoslàvia.

No es  el cas de una Catalunya any 2015  geogràficament situada, hi ha un context, la situació política és una altra. Per tant somiar amb una Catalunya independent, i a més estar a la Unió Europea i a la resta de totes les organitzacions internacionals, realment si que és somiar truites i a la vegada és aixecar la camisa a la ciutadania. ¡ Si us plau !.


La “ingenuïtat” en política és irresponsabilitat, en un altre cas és vilesa


El que és realment sorprenent, no així per part del poble pla, llastimosament majoritàriament educat políticament a cop de televisió,   és la quantitat de personatges més o menys rellevants en la seva professió,  tots aparentment en un estat econòmic no precisament d'exclusió social i que alguns viuen fora de Catalunya, que ofereixen suport a la llista Independentista del senyor Artur Mas. Un projecte realitzat sobre uns sentiments reals i transformats per mitjà d'una enorme campanya de Màrqueting en tot un producte mediàtic a vendre però sense sortida, no hi ha comprador fora de Catalunya, ni per part l’estat Español, haurem de tenir en compte  Euskadi ? , Galicia ?, que també s'ho poden arribar a muntar com els independentistes del  Senyor Mas i companyia que  a força de propaganda mediàtica es multiplicant . I l’Europa comunitària,¡ si us plau !, tampoc  donat l'actual context polític i econòmic,  així com tampoc individualment alguns dels  diferents estats components de la UE,  que no volen ni parlar-ne. En definitiva  poc comprador disposat en l'anomenat món occidental a adquirir avui una Republicà Catalana independent , aquesta es la realitat.  Però així i tot els de la llista del Sr. Mas, i els primers figurants  continuen  una i mil vegades fem gran demagògia i aixecant la camisa a la ciutadania. Però és que a l'altre costat, no hi ha molt més, i si ho hagués s'ha fet tard. Tot una vergonya política i democràtica. 



 “Pots enganyar a tot el món algun temps. Pots enganyar a alguns tot el temps. Però no pots enganyar tothom tot el temps”

Abraham Lincoln


Tot plegat, segons al meu criteri, una agosarada i irresponsable pirueta política, amb la complicitat  mediàtica i de molta gent (un fet per reflexionar, encara que  respostes n'hi han), que ha provocat una autentica convulsió i fragmentació social, per més que no ho vulguin reconèixer el Senyor Mas i els seus. El procés a la independència, las seves formes, maneres així com el aspecte mediàtic no te   parangó algun als països democràtics tradicionals de l’Europa comunitària que tant es volen assemblar, emmirallar i entrar ràpidament o no sortir-ne en el cas d'independitzar-se del jou opressor d'Espanya, país component de la UE des del 1986.

Una organització, la Unió Europea que en principi almenys que un servidor ho ignori només admet democràcies, no països opressors. Una UE que té molts defectes, no està sent ni comportant-se  com els pares fundadors d'Europa unida van somiar, però tenir la UE algun país component que sotmeti al jou opressor a una  població de més de set milions, s'ha de notar, no?

Paraules i mes paraules, aranges i mes arengues, declaracions, afirmacions, plenes de quantitat de demagògia, tot ple de ximplesa barata y amb quantitat decibèlica  on els d'allà queden ben lluïts, alguns motius són reals, però no tots són iguals, hi ha diferències importants. La forma i manera de les arengues plenes de ímpetu de ferocitat i ressaltant els enormes greuges rebuts provocant el fervor dels  adeptes ja molt ben il·lustrats mediàticament durant anys i desitjosos d'aquesta ocasió que se'ls ha dit "la de la seva vida",  aplaudeixen  i criden fervorosament  independència una vegada i més vegades.

Amb tot el que s'ha dit, gesticulat i encara que no ignoro que els polítics molts no tenen ètica i l'esquena molt ampla,  em pregunto quin  polític si governa la llista del Senyor Mas serà l'interlocutor amb l'estat opressor.

" El que pertorba la seva pròpia casa heretarà l’huracà "

Proverbis 11-29
-