sábado, 19 de septiembre de 2015

Desvergonyiment i gosadia

Desvergonyiment i gosadia

Per: Francesc Costa

19/09/2015



Quina vergonya ! , el senyor  Jordi Sánchez, president de l'ANC , entitat organitzadora de la manifestació del passat 11, el que va dir que aquesta  no seria un acte partidista, convidant a tot fill de veí a assistir  a la "mani", l'objectiu no era un altre que el mateix de fa tres anys; fer molt soroll mediàtic, per això estan els mitjans de comunicació públics, i determinats privats per motivar,  prou per que assisteixi molta gent, sense considerar posseeixin sentiments o no, l'important és fer molt embalum. Perquè si és possible s'assabenti tothom, inclòs el poble dels maputxes i a ser possible els de l'estació espacial internacional. Que tots s'assabentin el que vol  “Catalunya” , quina és la; voluntat del poble “ , (així  una i mil vegades ho esgrimeixen, apropiant-se de Catalunya i de la voluntat popular). 

Ahir el senyor Jordi Sánchez (que imagino que no ignora que algun dels molts seus qüestionaria el seu cognom per ser president de la Generalitat, igual com al seu dia ho van fer amb el President Montilla) junt amb altres persones van fer el crit al cel amb un zel impressionant, malparlant i manifestant entre d'altres aspectes: “mala fe” i “vergonya democràtica”. I tot pel sols fet de la decisió presa per part de la Junta Electoral Provincial de Barcelona que requereix  a TV3 i a Catalunya Radio a retransmetre el proper diumenge; dia 20  a la tarda els actes polítics dels diversos partits polítics discrepants amb el anomenat per sols uns: “procés sobiranista”  cap la independència d’uns, i amb ella: la llum.

La  justa decisió de la Junta Electoral, es una forma de compensació per  l'enorme, ampli i detallat seguiment efectuat pels mitjans de comunicació públics de Catalunya (també  d’algun mitjà  privat català )

La manifestació de la diada( degudament promocionada i en molt avançat  temps per  l’ens públic i privat, sens dubte també era  propaganda ) es  miri per on es miri, va ser tot un acte electoralista, contràriament a la que se’ns venia per part  del organitzador Senyor  Sánchez i altres,  dient-nos a tort i a dret en totes les seves molt freqüents intervencions en els mitjans de comunicació; que acudíssim que no seria electoralista, que seria plural, i que nosaltres així ho podríem comprovar. L'única cosa que es va comprovar és que molts teníem més raó que un sant. Es va veure i  escoltar perfectament el partidisme, exclamacions d'un sola i única direcció, així com les pancartes en la mateixa línia, al igual que les diverses arengues sobre la tribuna  I tot això el primer dia de campanya

Tot degudament retransmès per TV3 i alguna privada, des dels seus prolegòmens, tot el recorregut amb entrevistes a peu de carrer a entusiasmats participants, inclosos infants als quals se’ls preguntava si sabien el perquè havien acudit.  Finalitzant amb programes especials amb taules de tertulians majoritàriament  afins, perquè diguessin la seva, fins a mitjanit. ¿Existeix algun dubte que no fos un descarat acte electoralista ?

El senyor Sánchez, el qual s'ha esquinçat les vestidures i es mulla  la boca parlant de democràcia, com tants altres dels seus afins, no paren a citar-la.  Doncs bé, aquest senyor, president de l'ANC, organització subvencionada, té al meu parer la gosadia de demanar als ciutadans que no mirin TV3 ni escoltin Catalunya ràdio, durant el temps, sols tres hores aproximades, que els dos mitjans de comunicació públics retransmeten els actes que el proper diumenge dia 20 a la tarda s’efectuaran els partits polítics: Catalunya sí que és pot, PSC, Ciutadans, PP i Unió.

Una observació, encara que per molt sabut l'agosarat posicionament de l'ens públic , contínua sorprenent-me  el fet que ahir al 3/24, canal informatiu de l'ens públic en cada informatiu manifestaven la seva discrepància amb el dictamen de la Junta Electoral Provincial de Barcelona,  en més o menys termes com: “la corporació, els professionals de la mateixa, l'ANC i Òmnium discrepen de la decisió... .

Dóna la sensació, sols sensació que l'ens públic , l’ANC i Òmnium viuen bé, uns directament de la cosa pública i altres de les subvencions i clar la vida és dura i no se sap si vénen altres el que succeirà amb entitats tan desvergonyidament  i declaradament posicionades amb uns catalans.  Encara que molt em temo que si fos pel PSC, poca cosa, ja s'ha vist durant aquests anys, per la CUP, també poc, per Catalunya si que és Pot, ho ignoro ja que no tinc clar (fins i tot estant Podem, al meu criteri; un error ) on estan ubicats, sembla que els únics que han mostrat el seu desig de canviar l'estat d'aquestes entitats tan enormement posicionades és Ciutadans. El modificar profundament l'actual situació d'aquestes entitats podria significar un principi de la normalitat del nostre País amb tot el que això significa i sense qüestionar en absolut la nostra cultura, llengua, aspiracions i progrés en general i amb sana convivència amb els altres pobles  de la resta d'Espanya.

En fi i tornant a la justeta compensació,  ni les tres o quatre hores que puguin dedicar els mitjans de comunicació públics als actes dels partits polítics desfavorits compensaran el temps que es va invertí per a l'opció independentista.

Per tot això exclamo: ¡ Si us plau , socors ! aquests són els que diuen que ens van a donar la llum ?, és la seva llum la que volen conservar. Més aviat seria  sortir de les flames per caure a les brases.





Nota: Contràriament al Senyor Sánchez, mai assenyalem el que han de fer o no fer (ja en tenim prou, així es comença i.......), només aportem opinió, però en aquesta ocasió i donada la greu  importància del fet succeït; com ho és el de fet una crida  demanant  no vegin ni escoltin les retransmissions de demà dels actes  campanya dels partits polítics discrepants amb les formes i maneres del anomenat procés sobiranista= independència de sols uns. Elblogdefcosvi  si aconsella dins els possible el seu seguiment.

Entenem  que no hi ha res més enriquidor que el poder escoltar en igualtat de condicions les diverses propostes dels diversos partits polítics, que sens dubte poden influir en més o menys grau en el nostres vides, i  no només aquelles introduïdes a cop mediàtic.

Sens dubte això pot ajudar-nos  a reflexionar, analitzar i treure les nostres pròpies conclusions. Això és democràcia, evidentment som conscients de com estem en aquest aspecte, però a mesura que  exigim educació i nosaltres fem l’esforç de fer-ho, mitjans n'hi ha, podrem demà, confiem, viure una democràcia plena gracies a la llibertat i dignitat  que ofereix el coneixement i com a conseqüència; criteri propi.