jueves, 28 de noviembre de 2013

David Fernández i les irades reaccions que ha provocat




David Fernández i les irades reaccions que ha provocat . Tot uns pèssims exemples , i faltes de respecte , ja molt prolongats en determinats mitjans de comunicació .


El Diputat de la CUP , David Fernández amb la seva intervenció del passat dia 12 al Parlament Català , dins de la comissió que investiga les possibles irregularitats de Bankia , en el seu torn es va dirigir a Rodrigo Rato  compareixent davant la comissió, com investigat , donat el seu ex-càrrec de màxima responsabilitat a Bankia . Doncs bé , la intervenció, errada, del diputat de la CUP , ha suscitat tota mena de comentaris .

L'actitud i paraules del diputat de la CUP dirigides a l'ex-ministre , ex-president de Bankia i antic dirigent del PP , senyor Rodrigo Rato , han provocat tot un seguit de variats i graduals comentaris, entre alguns dels articulistes , opinadors , comentaristes , responsables de programes de debat , periodistes i polítics .

Existint, primer, aquells, lamentablement , els menys , que entenen que no és al Parlament Català , ni en cap lloc, on s'hauria d'utilitzar tal llenguatge ni actitud. D'altres, els segons, alguns , més del desitjable , totalment escandalitzats s'han esquinçat les vestidures, i finalment els tercers , són els que per un una simple qüestió de sentiments mal interpretats, gairebé aplaudeixen o justifiquen les paraules i actitud del Diputat de la CUP , David Fernández . Tant els segons com els tercers sense dubte pèssims educadors i de poc sentit democràtic , per més que esgrimeixen de forma continuada la paraula democràcia , segons la seva conveniència .

Sobre les conducta segona i tercera , dues actituds de resposta produïdes:

La segona . - Els que s'han esquinçat les vestidures igual que Caifàs (Yosef Bar Kayafa) suprem sacerdot jueu, ho va fer davant la resposta de Jesús, en la qual es proclamava fill de Déu. Per la qual cosa bé se'ls podria aplicar a alguns d'aquests escandalitzats opinadors, articulistes, etc.  el text bíblic de Mateu 23:27 , en què Jesús diu : " hi ha de vosaltres , escribes i fariseus hipòcrites , sou com sepulcres blanquejats " .

¿ Per què , s'esquincen les vestidures , acompanyant aquesta acció amb una sèrie d'improperis, vexacions, escarnis, etc . contra el diputat de la CUP, David Fernández ?, ¿ per les seves paraules i actitud ? .¡Com és possible! si s’haguessin tingut de reconèixer com si davant d'un mirall estiguessin , és el que ofereixen pràcticament cada dia, sense cap pudor des dels seus púlpits, bé a través de l'escriptura o de la paraula,  comentaris i adjectius plens de falta de respecte . En aquest cas concret del diputat, únicament ha estat, esporàdic, potser, aquesta podria ser una de les raons del perquè  no s'han reconegut .

La tercera . - Hi ha els afalagadors, són bastants, aquells que no importa, si el que s'ataca, segons aquests, representa Espanya. (El meu pare , sempre deia que ell no havia marcat cap gol , quan la selecció col·locà la pilota dins de la xarxa . Ho deia pel fet que determinats locutors "diuen que Espanya ha marcat un gol” ,ell deia que el correcte és;” la selecció ha marcat un gol”) Aquests afalagadors  són els que habitualment col·loquen a Espanya com la causant de tots els mals, els està bé tots aquells que interpreten que així ho fan, sense considerar si és o no correcte, educat , si hi ha bones maneres i formes , si és o no exemplaritzant. A aquests se'ls podria molt bé aplicar un dels proverbis bíblics de Salomó , rei savi d'Israel (970-930 a. c ), concretament el 28:23 " qui reprèn l'home trobarà després més favor que el qui afalaga amb la llengua". Aquests al seu torn òbviament fan el mateix des dels seus púlpits  amb la ploma, el micròfon i davant les càmeres, és un habitual en què se senten còmodes.

Sent estrany que tal escàndol no s'hagués produït per causa d'aquest mateix diputat, quan aquest no va dirigir precisament roses a l'ex responsable de Caixa Catalunya , en la compareixença al Parlament Català el passat 16 de juliol.  ¿Quina serà la diferència pel que fa al diputat? . El que si es va difondre són les "flors" amb accent , que va rebre l'ex responsable de Caixa Catalunya per part del diputat de la CUP.

Mai s'haurien de produir tals actituds, ni aquest tipus de llenguatge, en cap Parlament, ni mitjà de comunicació, ni als nostres carrers. No és un signe positiu per a cap societat, tot el contrari. No significant que no s'hagi de fer servir un llenguatge de denúncia, de condemna , de fermesa i clar davant aquell o aquella, individual o grup que hagi efectuat  actes pels quals s'ha perjudicat a una, desenes, centenars o milers de persones, en definitiva a la societat, ¡faltaria més!

La falta de respecte, la intolerància, impera en l'actualitat en molts aspectes i àmbits de les nostres vides i societat, un gravíssim problema de País, afecta a la convivència i salut democràtica.

La  manca de respecte és l'arrel del problema, tasca que els nostres governants, aquells que haurien de fer País, s'haurien d'imposar l'obligació de d’eradicar-la, perquè no aflori, sobretot ni en pàrvuls.  Perquè des infants i generació a generació acabin per admetre el respecte com un valor personal en si mateix . Amb això segur que s'evitarien moltes de les grotesques actituts, generals situacions injustes i alarmants que tant perjudiquen a la nostra societat . Sense cap mena de dubte res exemplaritzant per al sentiment de justícia i de democràcia . Afegint-se a tot això, a sobre, impunitat i premiats.

És important constatar, que últimament se'ns està provocant perquè únicament mirem el primer pla d'un fet i sobre aquest s'omplen fulls i hores de debats. No presentant-se, la causa, el fons, que és en moltes ocasions on radica la greu realitat.

Són innombrables els casos, on se'ns presenta un fet com molt recriminable, però  ¿i la causa ? . Aquesta queda nul·la davant els ulls i ment de molts dels nostres conciutadans .

Se'ns s'embranca en escandalitzar-nos  per:

- Una suposada reunió entre dues persones, ometent la important informació que surt a la llum. Continuant a donar importància a la reunió i ignorant la informació.
- Provoca escàndol les paraules d'un diputat a un possible responsable que ha pogut perjudicar persones, i no a la gravetat del possible fet amb conseqüències greus .
- Pilotes de goma si, pilotes de goma no, i no el fet greu d'haver-se perjudicat de per vida a una persona.
- I així hauria un molt llarg etcètera , i el ciutadà generalment no veu més enllà, ja que el focus únicament il·lumina el primer punt, no hi ha cap interès a estendre el focus més enllà del primer punt.

La llum del focus sembla que el que realment està pretenent és enlluernar-nos  perquè tal efecte ens impedeixi pensar, distingir, no veure més enllà . Aquí rau la importància, el fons. És que no interessa que anem més enllà