jueves, 28 de marzo de 2019

Mediocres.....con o sin pancarta


Joan Ferran (Barcelona, 1951) Licenciado en filosofía y letras y diplomado en historia contemporánea por la Universidad Autónoma de Barcelona. Político, escritor y colaborador en diversos medios de comunicación. Afiliado a la Unión General de Trabajadores (UGT) y militante del Partit dels socialistes de Catalunya (PSC).  Ha sido director de Promoción Cívica del Ayuntamiento de Barcelona (1990-1992), y diputado del PSC, en el Parlament de Catalunya, durante las legislaturas del,1992, 1995, 1999, 2003, 2006 y 2010.Miembro de la Comisión Ejecutiva del PSC,(2000-2011) y primer secretario de Barcelona(2001-2008).  Como escritor, se le han publicado más de nueve libros. El último en el 2018, titulado: "Desde la aspillera" (Ediciones Hildy)



Joan Ferran, desde su blog;" el blog d'en Joan Ferran", publica hoy, un interesante artículo de opinión. Por considerar que dicho artículo puede ser del interés de nuestros seguidores, lo adjuntamos en elblogdefcosvi.

Únicamente una salvedad, y la misma no corresponde en absoluto al artículo escrito por Joan Ferran, como tampoco en el  texto de la  editorial del noviembre del año 1934, del diario republicano; El  Diluvio ( periódico publicado en Barcelona, entre los años 1879 y 1939). Solo una observación y es sobre la última parte del texto, la siguiente:  "Y, en esta hora solemne de nuestra historia, lo que ante todo y sobre todo procede antes de emprender la nueva senda es devolver al país el sosiego, la paz perturbada por unos equivocados en un absurdo instante de obcecación”. Dado que no  encontramos 
semejanza alguna con lo que está acaeciéndose desde hace, vergonzosamente  demasiado tiempo y hasta la fecha, en la política catalana, por ende, en la española. Pues no se trata de unos "equivocados absurdos instantes de obcecación". Pues, no existe el "instante", y en cuanto a la "obcecación", únicamente por parte de los más de 2.000.000 millones de ciudadanos catalanes, no por parte de los políticos y medios de comunicación causantes. Lo que realmente se trata, es de  todo un osado maquiavelismo, cínico, demagogo y prolongada estrategia política, llena de un desvergonzado abuso de poder y petulancia para conservarlo. Todo ello básicamente fundamentado en provocar y exaltar en la ciudadanía unos sentimientos a favor de una de un gran engaño y para mayor carencia de ética política y de sentido democrático, a su vez estos mismos sentimientos son vestidos de tal forma, que provocan en la ciudadanía, toda una realidad;  inquina hacia el  estado español





Joan Ferran



MEDIOCRES.....AMB I SENSE PANCARTES


per: Joan Ferran 

El blog d'en Joan Ferran

a 27/03/2019

EL PASTIS DELS MEDIOCRES


De vegades les parets de les nostres ciutats parlen només mirar-les. Sovint hi trobem paraules, símbols o dibuixos que ens diuen coses, que burxen en el nostre pensament fent-nos reflexionar. Son fruit del magma candent, del volcà que s’amaga sota l’asfalt de la metròpoli i vol sortir per impactar-nos. No fa gaires dies, amb pintura negra, o vermella sang, tant se val, algú va tatuar un mur de Ciutat Vella. Ho va fer amb una frase no mancada de un cert atractiu poètic: ‘Hi ha poc públic per tant d’artista’. Desprès de donar-hi unes quantes voltes al missatge vaig arribar a la conclusió que el graffiter tenia part de raó. Molts aspiren a ser qualsevol cosa per rebre l’escalfor de la fama i la glòria, encara que ambdues esdevinguin efímeres. Confesso que tinc el defecte de mirar la vida des de una vessant excessivament política. Tant és així que vaig interpretar que, en aquest país, hi ha massa personatge polític mediocre per metre quadrat amb el desig de surar. La ràdio i televisió catalana envaeixen la nostra intimitat fins a un punt de saturació insuportable; ens fan empassar les paraules i gracietes d’un munt de càrrecs públics i polítics sense fons ni criteri. 

La monotonia i la mediocritat ja son marca de la casa i el turment dels que volem objectivitat. El problema de Catalunya no rau, sols, en l’eterna disputa entre la Generalitat i els poders de l’estat. Tampoc en un problema de finançament, d’interpretació estatutària, greuges acumulats o tribunals. No amics, el país està com està per la ineptitud de alguns politics, per l’incapacitat d’uns quants de discernir entre allò que es fonamental i allò que es accessori, entre l’aparença i el fons. Quan els mediocres agafen les regnes del govern, el país es paralitza o s’estavella. A Catalunya som especialistes en complicar les coses, en deixar-les a mig fer sense arribar al fons. I tot succeeix pel què diran, tot perquè ens perd la maleïda estètica i el denominat ‘postureo’. Aquí som capaços d’embolicar la troca un munt d’anys, fent veure que viatgem a Ítaca, mentre milers d’empreses foten el camp espantades pels focs d’artifici. Aquí els temes socials passen a un segon pla gràcies a l’efecte balsàmic de ser els millors, els incompresos, els castigats. Això sí, som experts en amanir-ho amb el toc estomacal i emocional suficient perquè, sense prendre mai mal, es parli de nosaltres. I per fer tota aquesta comèdia comptem amb un munt d’artistes, d’escribes, d’escolanets aplicats i apologetes a sou de TV3. El pastís dels mediocres està servit. Massa artistes -com diu el graffiter- per un públic cada cop més escàs i ensopit. Permetin-me un suggeriment: 

Fora bona idea que a les nostres escoles i universitats fos llegit i comentat el famós llibret de Amadeu Hurtado que duu per títol: ‘Abans del 6 d’octubre’. Sí, aquest dietari ens explica, sense fake news, el que li va passar a Catalunya avui fa més de vuitanta anys. El nostre país es molt petit -ho diu el cantant- però el problema no és la seva dimensió, si no la seva classe dirigent, els seus polítics que han perdut el tremp i la capacitat de lideratge per aconseguir sortir de l’atzucac. Anem a unes noves eleccions desprès d’haver perdut un munt de milions no votant els pressupostos i... torna a començar. Estem reproduint les velles polèmiques i discussions dels nostres avis i besavis. Patètic. Em diran vostès que estem com sempre, potser sí, però enguany patim l’afegit que els dirigents polítics d’aquest país - començant per Quim Torra i seguint pel pròfug de Waterloo- no estan a l’alçada de les circumstancies. Ja que hem parlat dels ‘Fets d’octubre’, i de les seves conseqüències, fora bo reproduir una editorial del diari republicà ‘El Diluvio’ de novembre del 34, plenament vigent a dia d’avui. Deia així: 

La estrechez de miras, el desconocimiento absoluto de la misión que corresponde a Cataluña en España, son defectos de los dirigentes de nuestro gobierno autónomo. Esas faltas exigen completa reparación. Doloroso es lo sucedido pero puede enmendarse y a ello deben tender todos los esfuerzos del pueblo catalán. Y, en esta hora solemne de nuestra historia, lo que ante todo y sobre todo procede antes de emprender la nueva senda es devolver al país el sosiego, la paz perturbada por unos equivocados en un absurdo instante de obcecación”. 

Massa artistes...