miércoles, 4 de mayo de 2016

Antonio Costa


¡ Maleïdes malalties !, que en ocasions provoquen, sense cap respecte,  fins i tot a l’edat, la marxa d’éssers estimats; familiars, amics, coneguts...., en definitiva  persones víctimes de malalties, d'entre altres; càncer, cort, ictus , etc.  Deixant-nos afligits  i impotents.

Amb aquesta ocasió; al meu germà.  Una nova embòlia, la matinada del 25 d’abril, no superada, ha estat la causa del principi de la seva partida.

Havia anteriorment sofert d’altres, deixant-lo en un estat de semi-dependència, ja acceptada per part d’ell,  amb desitjos  de viure i  sense cap gairebé pertorbació pel que feia al seu estat.

Ple d'optimisme, humor i sempre desitjós d'estar en contacte amb familiars , amics i coneguts . I va ser així  durant anys, així ha estat, fins sols unes hores avanç;  l'últim diumenge dia 24 d'abril.  Una festa familiar on no va faltar ningú.

Persona que pràcticament no donava temps a ningú de dirigir-nos a ell,  per interessar-nos , atès que ell ja prèviament  havia efectuat tot el seu llarg recorregut telefònic; pel que fa a la família, amics i coneguts.  La seva agenda, sempre en la seva ment tan capacitada, era enorme.

A part de l'amor que per ell  sentim, trobarem a faltar el fet d'estar amb ell físicament, doncs amb ell estarem.  El parlar amb ell, encara que fos telefònicament, el que....com a causa de la seva semi-dependència   ens obligava a estar amorosament  per ell.

¡ Com no !, trobar a faltar  el seu  interès per tots nosaltres, al seu optimisme, humor i el nen que portava dins, un nen que s'ha fet estimar i molt. 



Antonio Costa 

   13/09/1948-Barcelona -30/04/2016-Vilafranca del Penedès (Barcelona)




Al meu germà; el “Petit


per: Francesc Costa 

a 02-05-2016


¡Bueno!, Petit;

A pesar de la teva salut, saps que no era en absolut aquest el meu pensament ,  però... és clar que tu inicies  el relleu  d’assenyalar-nos el camí.

Confio en que de nou estarem junts, vull creure-ho així, com a creient:

¡Quant lamento el meu  arrelament terrenal, impedint-me tancar el cercle de la fe ! . ¡ Com envejo als posseïdors !.  Però.. estic en això


Petit; ja despullat de la teva motxilla terrenal, amb tot el que a la mateixa s’ha anat carregant. Sense ja cap temor, sols nu i amb el teu encant natural, has iniciat acompanyat físicament  i mentalment de la dona, fills, nets, germans, nebots, cunyats, gendres, cosins, amics i coneguts,  només  fins al seu principi, un temps de creuament al altra canto.

Petit; Al altra canto, un lloc ple de  llum, pau i curull d’amor, on et rebran   la mame i el pape i altres essers estimats.

La mame; la infantil il·lusionada , la desinteressada, segurament sempre al voltant de molts, i.. d'ells, molts dels nostres.  Al seu costat el  pape, el vell agnòstic, llibertari, però... creient amb un ésser superior, però que  ja no necessita escriure sobre les moltes injustícies i la llibertat, doncs tots junts estan en una etapa ideal. 
Tan ideal, que ja per part teva no hi hauran el desitjos de menjar truita de patates, macarrons de bacallà amb all i oli,  tampoc  tindràs la passió pel Barça, ni precisaràs del telèfon, i molt menys la necessitat dels diners, ¡maleïda necessitat! que tants mal de cap porta,  en aquest mon.  
   
Confio, Petit,  que no només estaràs amb la mame, el pape i altres essers estimats , també  estaràs amb amics, com el Paco Chacón, el Alberto Nuñez i altres,  que ahir van emprendre el viatge, creuant el “Puente viejo” aquell que cada tarda t’acompanyava , el que en aquets moments amb llum estàs creuant i deixaràs  enrere, un Puente viejo,  que tots nosaltres sempre tindrem present.

Petit; tinc present que en aquets últims temps, molt sovint en manifestaves el reconeixement  d’errors  que havien afectat a essers estimats. I jo sempre et responia: “ Petit, per això; tu, cada dia sent mes  tu,  al cel.. has estat guanyant-lo. Petit;  tu ja t’has guanyat el cel .


Per això jo et demano, Petit ; si us plau, esperem, espera’ns, espereu-nos




per escoltar al mòbil 

Per escoltar en ordinador

Cançó: "A flor de piel "del grup Fúria. Conjunt musical molt vinculat  al Tony Costa "Petit", on entre altres amics que componien el grup, hi havia el Paco Chacón, el seu gran amic.