jueves, 31 de julio de 2014

La confessió del molt Honorable President Jordi Pujol




Tan, tant, tant i al final ¡Si! ¡I tant! que han convertit el País, però en el centre de la tragicomèdia grega.


Per: Francesc Costa
31/07/2014

La confessió del fins  ara el molt  Honorable President Pujol i tot el que està esdevenint,  ho lamento, però a un servidor no li ha estranyat, ni ha patit per aquesta causa desengany algun, respecte a la política i a la condició humana lamentablement  poc em pot sorprendre. I així estem com estem, i estem així per què volem, ¿llavors per què plorem?, si només està en nosaltres que sigui diferent. 

De fet ho estava esperant que un fet  d'aquestes característiques succeís, fins i tot estranyant-me, pobre de mi,  que ningú amb sentit de la justícia no denunciés tant abús de càrrec.  Els mentides anaven plens, i ja se sap: quan el riu sona....... però a més  ja són bastants els casos en què sembla  afecten a membres  del partit conservador nacionalista (i van com si res no els passés)  , que per la qual cosa  poden existir  diverses irresponsabilitats , com per exemple entre altres; el cas Palau ( tot un escàndol per la seva demora) , fins i tot amb la seu nacionalista embargada.


L'oasi català és un altra de les tantes farses 

Està a la vista que l'oasi català, al meu criteri,  és un altra de les tantes farses que ens han intentat inculcar, que han inculcat. ¡ Quants desenganys !  
El que ha passat és que ha emergit un fet,  com tants altres que estan succeint per tot l'estat, evidentment a Catalunya també, no som millors, per més que ens ho vulguin fer creure i el més irònic i paradoxal és que el declarant  parlava i donava lliçons a tots els altres,  el mateix que  ha demanat el perdó , el ex-President  de la Generalitat  que ha representat  el partit polític que ens  feia creure  i ens fan creure:    nosaltres som els millors, no som més per culpa dels altres” . Avui en la compareixença del President Mas, posterior a l'entrevista amb el President del govern central Sr Rajoy,  amb tingut un molt clar exemple de victimisme ( la culpa és de l'estat)  , de que som els millors  i de com vendre ( punt i a part les péssimes preguntes formulades per els periodistes , així com la pertinaç insistencia en la consulta, sense entrar en la legalitat o no, estic en contra per l'adulteració de la mateixa, més propia de repúbliques bananeres donada la agosarada propaganda incitadora, un fet que se m'escapa a la meva comprensió de l'actitud democràtica i política, per la cual cosa la possible càbala contínua

El escàndol  sobrepassa el molt greu fet de que per si mateix representa,  té altres més connotacions polítiques, socials, mediàtiques, etc.  i haurien d'existir repercussions  totes dignes de tenir en compte.


Sembla que ha arribat l'hora de dirigir-se a la ciutadanía sense cap partidisme

Amb  sembla que ha arribat l'hora de dirigir-se a la ciutadania, a tots els compatriotes i de informar-los  degudament, democràticament sense cap partidisme  i sols per el ciutadà i la defensa al lliure pensament i a la corresponent pròpia decisió, sense manipulacions.
¡ Obrin els ulls!,  despertem la nostra consciència com a éssers i ciutadans del món. No hauríem  d’ escoltar als manipuladors, aquells que l'única realitat és que ens utilitzen  per les seves finalitats, no per a la millora de l'ésser, de la societat, del País  ni del món.

És molt curiós veure  rostres d'afectats apareixen en els mitjans amics, tos molt pròxims, expressant perplexitat, altres de  rebuig i altres fins i tot utilitzant mal de muchos consuelo de tontos  amb això pretenen  salvar-se, curar-se en salut, uns són tan hooligans  que fins troben que hi ha mans negres. Minimitzant  el fet, el col·loquen en el mateix sac, no tenint en compte que el hombre es prisionero de sus palabras  i els conservadors nacionalistes de presoners de paraules ho són de moltes , és de la formació política  un majoritari  leit motiv; destacà , etiquetà la diferència.


El País són els seus ciutadans 

Ara es diu "el país està per sobre de tot", i un servidor diu: “ el país són els seus ciutadans” , i “així hauria de ser, però no és així” . Només s'ha analitzar i d'observar en tota la seva profunditat. El País està orfe.

Aquest escàndol és  una manifestació més del que està afectant a molts àmbits de la nostra societat civil, política, empresarial, esportiva, mediàtica, etc. Només s'ha de repassar les notícies que publiquen des dels  mitjans de comunicació seriosos, que per cert queden molt pocs, s'han de buscar, un greu problema per la professió  periodística, la seva credibilitat i  sens dubte per la ciutadania, per la salut democràtica.

Massa és l'atorgament existent, la incapacitat de la denúncia, de la irresponsabilitat . Aquí és on plora la criatura i el per què s'està com s'està, de: tragicomèdia grega.  I com diria aquell, avui un gran reconegut entrenador : res positiu, tot negatiu “.