lunes, 23 de diciembre de 2013

Posicions aferrissades, cohesions oposades sobre idees territorials , perill de xoc de trens




Posicions aferrissades , cohesions  oposades  sobre idees  territorials ,  perill de xoc de trens,  milions de ciutadans afectats per crisis econòmica,  tot un problema  d ‘País

per: Francesc Costa 

23-12-2013

Durant tot aquest any,  Catalunya ha estat immersa en un intens  i mediàtic debat,  pràcticament majoritari  amb clara intencionalitat d'influir,  en crear una necessitat gairebé vital, en favor al dret a decidir, això si, però de sobte i interessadament,  només cap a la Independència , convertint el dret a decidir en una excusa, no vista per molts dels honestos ciutadans;  si per determinats politòlegs, polítics sapients  i d'algun  partit polític.  Convertint-lo, tot plegat,  en un procés ;  bluff, trampa i d’utilització partidista.  Ho és fonamentalment quan la pretensió és guanyar, mantenir-se  en el poder, sense  importar la possibilitat, la realitat.  Per la qual cosa els ciutadans de nou  hauran de resignar-se  a  perdre.  El promotor del projecte, en l'actualitat amb molts implicats,  sap molt d'això.

L'any passat el President Mas va exposar en el seu programa electoral del 2012 ; el dret a decidir, engrescant , amb mota ajuda i utilització de recursos, a una gran majoria de la ciutadania,  part important de la societat civil,   i a molts dels partits polítics representats al Parlament.  

No hi ha cap justificació, segons opino, per al  President Mas i C.i.U, promotors del  primer projecte i  passar directament a una única possibilitat  sobre el dret a decidir;  la Independència, únicament per interès d'assegurar-se  certa estabilitat i permanència en el govern per aquest presidit.  Una responsabilitat compartida en primer lloc per ERC, partit que li ofereix l'estabilitat  amb el seu suport,  posteriorment al projecte es van afegir  ICV i la CUP.  Però si,  cal justificar  o excusar a la majoria dels  honestos ciutadans  de Catalunya, avui amb sentiments molt  radicals (radicalisme com a conseqüència del molt que reben els ciutadans  dels mitjans de comunicació de Catalunya. De tot el que aquests mitjans  informen  als ciutadans, sobre els molts greuges que reben d'Espanya.  I  a més afegir el que els ciutadans reben  del govern central, del PP, d'alguns polítics, de determinats mitjans de comunicació, poders fàctics, etc. ) cap a l'independentisme.    

S’ha de partir  de la base que sempre ha existit a Catalunya  una flama de sentiment nacional, orgull, motius n’hi ha, abans , durant el franquisme  i en l'actualitat.  Sentiments de ciutadans  que van conviure, varen  tenir moments de realització i expressions d'orgull nacional  durant els primers anys de la democràcia. Avui tot aquest sentiment de País  està més viu que mai. No se'ls pot defraudar, no hauria.

Va ser arran de la majoria absoluta del PP (2000-2004)  en què el seu president va deixar de parlar en català en la intimitat.  Iniciant-se  des de la capital de l’estat una escalada d'agressivitat  política i mediàtica  d'ofensa  als sentiments de molts catalans.  Escalada que ha patit els seus més i els seus menys, depenent dels acords  entre C.i.U y el PP, bé sigui de govern central o de la comunitat. Sense cap efecte a altres administracions menors, en què hi ha o hagut acord de govern, és a dir; els dos partits , el PP i C.i.U, s'han tirat els plats pel cap, sense afectar pactes de govern en administracions inferiors. I fins i tot de  parlamentaris,   fins a la data actual. I després des de Catalunya, es parla de dignitat per part dels promotors del procés.

Per tant vol dir,  que si havien  acords de govern,  no havien gairebé campanyes de descrèdit , d’ofenses ni d'influència ni a un costat ni a l'altre,  les corresponents màquines mediàtiques  disminuïen el to, només s'alenteixen En l'època del govern del President  Jose Luis Rodríguez Zapatero 2004-2011 i del govern tripartit a la Generalitat 2003-2010 , es van de nou accentuar molt considerablement  (no havia govern del PP ni de C.i.U),  provocant en la ciutadania d'ambdós costats un inici d'idea totalment enfrontada i que ha anat creixent i  introduint-se.

Sent tanta la propaganda influent que  s'ha generat i s'està generant, que en aquests dos últims anys el sentiment nacionalista, ha patit un augment molt considerable i totalment transversal  de la nostra societat cap a l'independentisme.  Un fet sorprenent, però que per descomptat hi ha explicació  (podent-se trobar entre els millors experts mundials  en campanyes publicitàries en crear marques, perfils, etc.)  , però sembla que ningú està interessat  en assenyalar i fins denunciar  les raons.   La generació de sentiments  i d’exaltacions  nacionalistes  no és un fet espontani, ni es genera en un tancar i obrir els ulls.  Aquí rau la irresponsabilitat dels partits catalans a l'oposició,  durant tants anys i fins l’actualitat.

L'elevada pressió que s'està realitzant  ha tingut els seus efectes,  fins al punt d'haver-se produït  una important quantitat de conversos/as , persones del carrer que mai s'havien preocupat de la política, altres que havien sempre votat a determinat partit no nacionalista, de sobte s'han convertit en uns acèrrims independentistes . També han sucumbit  alguns polítics i persones populars, que segurament no han pogut evitar extreure’s  d'aquest clima  de desig a decidir  i d'independentisme que pràcticament està imbuint a la majoria de la ciutadania, afegint  a tot això  les mediàtiques provocacions i ofensa provinents de la capital de l'estat.  I al seu torn molt bé i intel·ligentment aprofitat   per C.i.U, reproduint-los amb grans decibels , convertint-lo i afegint-lo com un greuge  més a  la reeixida propaganda que s'emet des de Catalunya.

Podent gairebé comprendre i entendre als ciutadans del carrer, es fa més difícil comprendre-ho, encara que si es poden "entendre" les diferències de fons, en polítics i persones populars, que fa dos dies i des de fa anys s’havien mostrat periòdicament i públicament dins d’una ideologia política catalana, de País, defensant-la i donant-li suport. I avui, de gairebé de la nit al dia es mostren en els mitjans afins,  manifestant el seu independentisme, o  bé al dret a decidir,  ¡volen ser consultades!,  la qual cosa sorprèn més en persones aparentment preparades, cultes, de  món,  Atès que la consulta  a hores d'ara  està comprovat que era i és una argúcia política  i  avui a més,  és un clar instrument    d’interessos partidistes  entre d'altres  dels partits polítics implicats.   

S'ha dit per activa i passiva , se sap  que la consulta no pot realitzar-se, s'han assenyalat els motius, satisfarà més o menys, peró és la llei, es pot canviar amb majories i consens, aquesta es la democràcia, mai; tirar pel dret, per tant  tot indica que al Congrés serà rebutjada la petició per poder realitzar-la.  ¿Per què un govern responsable i el seu President, conjuntament amb ERC, ICV i la CUP, així com  tot tipus de col·laboradors afins,  fan orelles sordes i continuant manipulant i utilitzant  a la ciutadania,   entestats en crear  la necessitat  de la consulta per la , independència,  accentuant el missatge , continuant  generant il·lusió  i creant expectatives , assegurant reiteradament   “que  s'efectuarà la consulta que els dirigirà cap a la Independència?

Dóna la sensació que el que realment es tractaria  és la d'aconseguir la majoria del suport popular i mantenir-lo . I ho fan  fent-se  servir, repeteixo, pel greu que representa,  del mitjà de comunicació públic, pel seu alt grau d'influència directa i indirecta sobre la ciutadania.  Fent-ho dins d'una línia d'emissió  tan reprotxable i irresponsable  com les que fan determinats mitjans  de comunicació  privats, de la capital de l'estat, tan criticats  des de Catalunya,  amb tota la raó. Hi ha d'haver altres formes d'informar, comunicar, d'oferir opinió i  de respecte.

La ciutadania   hauria  de ser conscient que està sent utilitzada, per fins polítics propis, no els estan oferint ni el govern de la Generalitat, ni els partits polítics, solucions reals ni alternatives, aquesta és la realitat.  Sent greu l'ambient social que s'està generant a,  incloent els dels  gravíssims problemes econòmics  i laborals, del qual no hi ha bones perspectives ni a curt ni llarg termini per a una molt àmplia quantitat de ciutadans d'aquest país.

Ciutadans que veuen sorpresos com el govern, els partits polítics i els polítics a part de tirar-se els plats pel cap, per veure qui s'imposa.  Decidint  una qüestió d'estat,  en què partits de la importància del PP i el PSOE amb tant suport popular queden exclosos, el que és tota una clara manca d'alçada política i de sentit de País,  I com a ells també els deixen al marge  ( això sí, són només el centre de la diana per influenciar-los  en el si, després molt em temo que; res de res  ),  amb  totes les seves vitals necessitats reals,  que veuen amb els ulls com plats, com el  govern de la Generalitat  i els partits polítics ERC, ICV i CUP  inverteixen tota mena i  més d’esforços, temps, persones,......,  per tan sols  una hipotètica possibilitat de consulta cap la independència.  ¿ i les seves bàsiques  necessitats ?

Fet que al seu torn a més s'està provocant un clima social de intolerància, radicalització, rebuig, descontentament, irritació,  i odi.  Per tot això, de l'absurd per impossible , els problemes que genera  i que se sumen a altres de molt crus i reals  i que continuaran  generant-se .  Per la qual cosa  són molts els  ciutadans més conscients i els molts  necessitats que hi ha al País, que es pregunten  ¿ De com no s'inverteix tot el mateix  esforç de tota mena, per buscar solució a la   duríssima realitat, de crisi econòmica, social i laboral que afecta, com s'ha repetit, a milions  ciutadans, sens dubte tot un gran problema de País.

De no posar-se a treballar  en ferm  i amb la màxima col·laboració  política i de tota la societat civil i  deixant-se  de partidismes  en la  solució  d’ aquests  greus problemes de País  i   continuant-se  en l'actual línia totalment partidista,  es pot arribar a tenir un  País  que no és el que es desitjava ni es desitja.
         
Sent lamentablement molt trist i dubtós que la saviesa, l'amor, l’interès  i les necessitats de  País  prevalguin  davant el partidisme, per això caldria recomanar la lectura del Judici de Salomó, llibre 1 dels Reis 3:16-28