miércoles, 19 de noviembre de 2014

¡ Ja tenim líder !, i....potser fins màrtir


¡ Ja tenim líder!  i...... potser fins màrtir.

Per: Francesc Costa
19/11/2014


¡ Ja tenim líder !, es la majoritària expressió que s'està escoltant  des de la mateixa nit del nou 9N, en el gairebé conjunt dels mitjans de comunicació audiovisuals en llengua catalana. El President Mas, és el  líder, s’afirma en tots els programes de debat existents, (estan joiosos, no s'esperava menys, era deduïble,  s'ha treballat i es continua, intensament , i en moltes línies perquè així sigui, una altra cosa és que aquesta pugui ser la realitat,  com ho seria certificant-lo amb unes eleccions autonòmiques )  començant per la majoria dels mateixos conductors d'aquests programes, que ho assenyalen de forma efusiva  als seus col·laboradors de taula, iniciant  així el debat,  pràcticament en cor exclamen en més o menys termes : "estava desnonat, però ha ressuscitat amb força, ara té la paella pel mànec , ha guanyat el pols tan pel que fa al President Rajoy, que estan molt  nerviosos, allí,  com pel que fa a Oriol Junqueras, que ara va per darrere “.  

I és que el tema sobre  el  P.P, Mariano Rajoy, el estat, la corrupció d’allà , el independentisme , ven molt aquí ,  si es ven bé i amb la direcció encertada,  aquí hi ha un filó, és clar que totalment  interessat,  totalment allunyat de les reals necessitats de la ciutadania, de qualsevol objectiva lliçó política i pedagògica general. Però...... no interessa.

El  fet que hagi diverses eleccions en portes, i el desig de no perdre el poder, en fa la sensació que dóna mes força al tema,   els bons conductors de programa ho saben.  Saben que cal provocar sentiments oposats, però que alhora convergeixen tots en el punt d'afavorir el nacionalisme català, i al seu torn continuarien aprofitant i alhora explotant qualsevol veta que pogués aparèixer,  com ho seria per exemple; una querella  de la fiscalia de l'estat contra el President Mas  ( Consten diverses denuncies  presentades  amb motiu del nou 9N,  per algun partit polític  i organització , però aquetes no....... no és l'estat, i .... aquesta provocaria  reacció .  Si així fos, el proclamat “ líder”  se li afegirà el de "màrtir", de manera que el resta dels partís polítics  tindrien   poques  opcions  de celebrar-se  avui unes eleccions autonòmiques. Entenc no les hauria de demorar, passen massa coses i una tapa l'altra. Després es queixen que el PP o l'estat no els vol prou.)  Al tema únic se li sumen nous arguments que alimenten l'independentisme, serà implícitament i explícitament alimentat,  fins i tot sabent que no arribarà , però....... piquen, piquen ....... tots...., i ha riu regirat ......

És curiós que pràcticament no hi ha hagut.......,  no hi ha discrepància en els mitjans de comunicació audiovisuals catalanes  en llengua catalana , o ben poca, i si n’hi ha és força moderada.  I debats han hagut molts, n'hi ha i molts, per la qual cosa els participants es quadrupliquen, doncs ni així. No he escoltat a ningú que li posi el cascavell al gat.  Alguns exaltats i eufòrics amb el lideratge (¡ imaginen  com serà si hi ha querella ! ) , altres desitjosos  per marxar d'Espanya,  sembla que altres opinions disconformes  no existeixen.  Tot tipus de rostres, alguns, els mínims, d'excel·lents, però quan es toca aquest tema, perden tota centralitat i  l’esperit crític encertat que si tenen en molts altres temes, és una cosa realment sorprenent...... La qual cosa m'impedeix seguir-los per seguir enriquir-ment,  només puc pensar que potser en ser el nostre un país petit i tots conèixer-nos, no es............., des del respecte que em mereixen tots els posicionaments. 

¡ Ja tenim líder! , se'ns vol convèncer, és evident que són opinions personals,  unànimes , no tinc coneixement de cap discrepància a aquesta titularitat, ni tan sols en  els partits  d’esquerra que han estat  favorables al  passat 9N i al nou 9N, tot un cas !. - Un servidor  no té aquesta percepció, exigeixo molt més d’un líder, respectant,¡ no faltaria mes !,  qui ho pensi així..  No hi ha en l'actualitat líders polítics significatius, ¡els interessos punyeters !,  ni aquí, ni allà  , potser fora dels nostres actuals  diversos arcs parlamentaris , però.................està per veure.

¡ ja tenim líder !, repeteixo, no és així, per més que insisteixin.( ¡ Hi no parlem si el converteixen en màrtir ! ) Al meu parer, des del mateix càrrec institucional s'ha dit molt, s'ha permès molt , s'ha faltat el respecte, s'ha qüestionat molt, no s'ha tingut en compte la jerarquia, massa demagògia, cert cinisme, abusos, i tot en demesia,  etc.. Tot un exemple, al meu criteri,  de  manca de sentit democràtic  i d'exemplaritat, tot un  pèssim  ensenyament per als nostres  infants i adolescents.   Perquè sens dubte existeixen  altres maneres i formes per assolir qualsevol objectiu polític, més quan el partit polític forma part del sistema, com és aquest el cas,  s'ha compartit i comparteix importants responsabilitats institucionals. No s'ha està parlant es  d'un partit antisistema que tot ho qüestiona i desitja lícitament modificar-lo,  i així s'ha presentat davant la ciutadania. No és aquest el cas, ni de bon tros.

S'ha produït una fractura social, s'està produint, sobre una ja existent d'un altre caràcter gravíssim i que afecta molts ciutadans, tot un gran cost social, que trigarà anys a poder recuperar-se , alhora una alteració democràtica, que per la bona salut d'aquesta i de la política, els partits polítics estaran obligats a fer molta seriosa pedagogia i denúncia política.

Si,  n'hi haurà  líders per a determinats sectors polítics, socials, etc.  però no de País, d'aquests, no hi ha cap. Evidentment líders polítics  n'hi ha hagut  i  confio que hauran, han de ser reconeguts per la seva força i convicció democràtica, coherència,  ideologia, sentiment de País, avui  des d'un món multipolar . I  pel màxim respecte a la ciutadania, l'ésser humà, fet fonamental,  que la majoria  de la ciutadania  ha de percebre se’ls té.

El  líder, que per a molts és, després del "èxit" del nou 9N, enviarà un escrit al seu homòleg i superior jeràrquic per a una nova consulta, ¡ sorprenent ! , si no vols caldo, dues tasses.  ¡Però, com és possible, fer tal proposició!. No hi ha hagut prou nos, sobre els quals es podrà estar d'acord o no, però el que sí sembla és que per possibilitar-ho cal arribar a acords, aconseguir una majoria favorable i donada la importància també el màxim consens, sobretot amb la finalitat de possibilitar-la  constitucionalment .

Evidentment capacitat de governança,  no n'hi ha, segons opino,  tot el contrari de l'enorme talent existent per treure  contínuament rendiment dels sentiments, com ho és la faula de “ l'ase i la pastanaga” ,  la utilització i la manipulació mediàtica . Conjuntament  amb la complicitat de determinats mitjans de comunicació catalans i des dels mateixos per part de molts col·laboradors.  Es continua posant vermell al PP,  (motius n'hi ha, inimaginable acceptar al Partit Popular  tanta malaptesa política, que només fa que afavorir els sobiranistes/independentistes, sobretot als de l'última fornada, provocant no tenir-les  en compte altres aspectes, quedant aquests soterrats), però alhora incapaços de veure la biga en ull propi . És clar que aquí el que realment sembla és que s’intenta que el suflé no baixi, fins........¿tenen por que baixi?,  ¿no estan segurs del lideratge ?.  ¿ Sinó  perquè setciències es continua perseverant en la mateixa e idèntica  línia mediàtica del 9N i al nou9N,  incitant i irritant a la ciutadania?. 

Si us plau, fem-ho fer mirar, ¿com és possible tanta malaptesa política dels dos presidents i els seus partits ? , ¿quina és la real intenció ? , ¿ generar adeptes per romandre en el poder ? . ¡ Doncs ja està bé!  de tant desencertat bucle polític,  voltes i més voltes, algú, alguns hauran de tallar-lo democràticament , la fórmula és a la ciutadania, cal  dirigir-se a la mateixa, parlar-les clar, de tot del que està succeint,   ja que sembla que no te fi.   Com és possible tanta miopia política aquí i allà, incapaç de veure més enllà, només veure una extremitat quan el molt greu problema està en tot el cos.