lunes, 13 de octubre de 2014

Un esplèndid entrevistat; Josep Maria Bricall


Pericles (  Atenas,495 AC- Atenas 429 AC)


Un esplèndid entrevistat; Josep Maria Bricall

Per: Francesc Costa
14-10-2014

Crec haver citat des d'aquest mateix bloc, i per més d’un cop  l'absència en els mitjans de comunicació de personalitats properes a la saviesa, tot un greu dèficit i  sens dubte d'empobriment per a l'audiència en general, encara que cert també és, que sembla que una majoria de la mateixa no està per la tasca d'atendre saviesa. Fa la sensació que s'ha fet una molt bona feina perquè així sigui.

Per fi divendres passat dia 10, vam poder veure i escoltar un gran entrevistat, Josep Maria Bricall (Barcelona, 3-12-36, economista, conseller en el govern de Josep Tarradellas (1899-1988) i rector de la Universitat de Barcelona)

Van ser 32 minuts aproximadament en què es va entendre molt més del que es va dir, inclosos certs silencis, va posar punts sobre les i, col·locant als que es creïn diferents aquí, al mateix sac que els d'allà. Referent a la consulta, el procés, va manifestar des de el seu catalanisme, el malament que s'ha iniciat i portat.   Durant el transcurs de tota l'entrevista hagués hagut de provocar autèntic rubor a molts del món polític i a altres  col·lectius, entre els quals cal destacar alguns del món dels mitjans de comunicació. Evidentment sé que és difícil provocar vergonya avui , sentiment que bé podria haver provocat, segons opino, al mateix ens públic en el qual s’emetia l’entrevista i a la pròpia entrevistadora, lo qual entenc no van poder beneficiar la causa en la qual estan immersos de forma totalment desmesurada, donada la saviesa de l'entrevistat.  

L'esplèndid entrevistat ho va ser a TV3, ens públic,  la que era la nostra, i ha passat a ser només la d'ells, tot un escàndol. Aquest tipus d'entrevista és una rara avis en aquests últims anys , atès que la majoria d'entrevistats toquen el mateix so o l'interpreten malament, no volen distorsionar ni trencar el pas, tot un error. 

Del docte entrevistat, ens va il-lustrar, i vaig deduir, està per sobre de qualsevol fort accent partidista, que és el que existeix de forma escandalosa en el mitjà  públic de comunicació de Catalunya. I no només això, a més es permeten donar lliçons de democràcia.  Els recomanaria que alguns dels professionals de l'ens públic es passessin el vídeo de l'entrevista  diverses vegades, però lamentablement ........no  ho crec, ja ...... s'ho creuen. No obstant tot això .... un bon entrevistat a TV3. 


Link de l'entrevista:  http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/5273012