martes, 30 de septiembre de 2014

"Doneu al Cèsar el que és del Cèsar i a Déu el que és de Déu"




"Doneu al Cèsar el que és del Cèsar i a Déu el que és de Déu"

Per: Francesc Costa
30/09/2014

Em costa entendre certs posicionaments,  com a la seva prestació,  produïts per diferents personalitats  del món de la cultura,  ciència, empresarial, política, jurisprudència, periodisme, etc,  favorables  a la consulta, i  la necessitat  imperiosa de votar el proper dia 9 de novembre, al·legant al sentit democràtic (?) i qüestionant al opositor.  Apareixent  dia rere dia, bé en solitari  o  amb tertulians afins (majoritàriament  amb  tendència al si i si) , en determinats  mitjans de comunicació de Catalunya, evidentment també  el públic ( tot un escàndol), i que com a centre només tenen i de forma intensa el monotema de la consulta, votar, i  de clar rebot la independència, sense cap objectivitat.

No superant-se  els dits d'una mà les personalitats que apareixen en els mateixos,  assenyalant que la consulta no es pot efectuar per il·legalitat, és a dir estan a favor de votar, però dins de la legalitat . A més  destaquen  que  s'haguessin hagut d'utilitzar altres maneres, formes   polítiques , ja que havent el que hi ha, la possibilitat era nul·la,  més si s'utilitza la mala praxi democràtica.
                
Les personalitats que no han superat els dits d’una mà són els que menys han interessat


Si s'han superat els dits de  quatre  mans  de  les personalitats  que han comparegut, compareixent  directament o indirectament  en segons que mitjans catalans, pel  no a la consulta, el no a votar, és a dir, argumenten que és il·legal,  que l'estat autonòmic és molt superior a altres existents del nostre entorn, etc. Argumentacions, algunes de les mateixes  en un to que provoca més  favorables al si i si

Les personalitats  que no han superat els dits d’una mà són els que menys  han interessat,  arguments que no interessen a determinats mitjans de comunicació catalans, inclòs el públic, diria més, se'ls ha qüestionat.  Tot el contrari  dels  altres dos tipus de personalitats que han tingut tot el seu continuat ressò, els dos polos que afavoreixen a la causa, que és el que s'ha perseguit amb la campanya mediàtica; sumar, sumar i sumar ciutadans  a la causa. Preguntant-se un  ¿ quina  causa?

Evidentment el meu respecte per tots els posicionaments,  qual cosa no significa pugui o no entendre'ls, com difícil és entendre com entre les personalitats que estan a favor de la consulta i el de votar el proper dia  9 de novembre,  i que  apel·len   al sentit democràtic dels altres, ¿com és possible que donada aquesta sensibilitat democràtica que sembla tenen, ometin un molt greu aspecte  que no té res de democràtic ?, és més, ni de signe de llibertat, ni respectuós, com ho és la vergonyant e intensa  propaganda politico-mediàtica que s'està efectuant sobre la ciutadania catalana des de fa gairebé dos anys, amb la finalitat d’influir i alhora provocant-los un estímul  emocional  de  rebuig i malvolença cap a Espanya,  per  la idea que de la mateixa se'ls ha estat transmetent, per conseqüència  el desig  de  votar el 9 de Novembre al sisi, per marxar d'Espanya.

Ni  existeix alçada política, cap pedagogia, no ha existit cap cultura política, cap signe de construir, només malvolença, minsa política i massa insensatesa.


Opino que no ha existit ni  existeix alçada política, cap pedagogia, cap cultura política, cap signe de construir, només malvolença, minsa política i massa insensatesa.  ¿Que es pot construir  de País, amb la llavor que s'ha engendrat, amb part de la mateixa germinada i la que queda per germinar?     ¿ quant de temps caldrà per netejar la terra de tanta malvolença ?

Cap personalitat, evidentment inclòs  política,  a favor de la consulta, a votar, el proper dia 9 N, que compareixen  en els mitjans de comunicació catalans inclòs  els públics,  han exposat seriosament durant aquest intens i llarguíssim període propagandístic mediàtic incitador,  quina seria  la situació de Catalunya ( social-política-econòmica, de les infraestructures, etc, etc. ), Catalunya-España, Catalunya-Europa , Catalunya- resta del mon,  com s’afrontaria el País   als molts greus problemes existents, els que s'estan vivint  i el camí a seguir a partir del 9 de novembre. Perquè aquesta és la data clau que se'ls ha venut.

¿ Potser no ho han dit perquè la consulta no és vinculant ? , perquè ara ho diuen, i no tots,  durant  aquests passats gairebé dos anys,  és a dir,  res de res, cap efecte respecte a la gran expectant esperança, possibilitat i il·lusió que se'ls ha generat a la entusiasmada ciutadania per part dels partits polítics implicats, preferentment els primers actors, i des de determinats  mitjans de comunicació catalans , entitats, fundacions, associacions, etc.  Així se'ls ha venut, així s'ha interpretat; “ votar  és igual a independència” .

Tement-me que la llibertat, la dignitat, i la solució a tots els problemes  de País, de tots els ciutadans,  que  van prometre els actors principals haurà d'esperar


Sent greu què encara avui, dia 30 es continua estimulant  a la ciutadania com si la Independència s'obtingués el 10 de novembre. Tement-me que la llibertat, la dignitat, i la solució a tots els problemes  de País, de tots els ciutadans,  que  van prometre els actors principals haurà d'esperar. Però.... això si, alguns des de dalt i en moltes millors condicions, és així i així serà fins que se sàpiga bé a qui triar.

Tot plegat es sàvia des del mateix principi, això és el que és realment greu, a les hores perquè tot aquest gran vergonyant   i agosarat   disbarat polític que ens ha presentat qui són els que són, i ben pocs s'escapen de veure qui són.
La manifestació d'incomprensió  sobre certs posicionaments de segons quines personalitats , ho faig des del respecte que em mereix la cultura i el coneixement, esperant d'ells aquesta manifestació. Aquells que són realment posseïdores haurien d'estar  per sobre d'estúpids partidismes i interessos polítics, que res tenen a veure amb el benefici real de la societat, de la majoria ciutadana i de respecte a la minoria.

D'aquí el difícil enteniment per la utilització sobre un fet inqüestionable, real, però que sobre el qual s'entreveu una gran manipulació política, que té com a centre d'egoista interès a la ciutadania. Per tant no discutint-se  el fons d'una realitat existent, però si el seu aprofitament, formes, maneres i moment.

L'Església, opino ha comès grans pecats, igual que molts dels seus components, no hi ha actes de contrició ni penitència suficients per al perdó


El Bisbe de Solsona és una de les personalitats que m'ha sorprès més, exigeixo molt als lliurats a la tasca pastoral. L'Església, opino ha comès grans pecats, igual que molts dels seus components, no hi ha  actes de contrició ni penitència suficients per al perdó . Però  alhora, és una realitat que son molts també els components de l’Església que han fet i  estan fent grans tasques pastorals plenes de sacrifici, molt dignes  per al portador de sandàlies.

El full dominical del passat dia 7, és un escrit que al meu parer mai s'hagués hagut d'haver dirigit als feligresos, és una missiva que entenc conté caràcter polític i per més que lliura que escullin d'acord amb la tranquil·litat de consciència, al meu criteri existeix influència, demana que no siguin aliens al procés, el qual està iniciat per polítics amb unes maneres i unes formes que disten molt de contenir qualsevol esperit democràtic,  a més  generador  de malvolença i divisions . Qui ho vulgui veure que ho vegi. Tot dependrà de la sensibilitat que es tingui sobre l'ésser. en el cas que ens ocupa, diguem-los;  ciutadà i ciutadana  i que haurien de merèixer tot l'interès

I va dir:

"Doneu al Cèsar el que és del Cèsar i a Déu el que és de Déu"
(Mateo 22/21)

Un full dominical del passat dia 7,   observo sorprenentment que atorga prioritat al dret a decidir, la consulta del 9N, citant com els esdeveniments d’interès socials i polítics que està vivint el nostre país.  ¡ Com és possible! Els autèntics esdeveniments que està vivint el poble català i que haurien de merèixer tot l’interès és l'enorme pobresa existent que afecta centenars de milers dels nostres compatriotes i a altres centenars de milers acariciant-la  i sense cap expectativa, tot una autèntica fractura social, en diferents parts. Com molt bé el Bisbe de Solsona sabrà, ja que són tones d'aliments que l'Església està lliurant als molts necessitats.

Un panorama polític gens exemplaritzant amb molts aspectes i molt allunyat de les reals necessitats de milions de ciutadans de Catalunya


Un panorama polític gens exemplaritzant amb molts aspectes i molt allunyat de les reals necessitats de milions de ciutadans de Catalunya, per no dir tots. Aquesta és la realitat que esdevé avui  i que alguns components de l'Església estan vivint, patint i lluitant juntament amb altres entitats i agrupacions socials,  per ajudar i socórrer tant ciutadà, ciutadana de tota edat i en l'actualitat de diferents procedències socials, i no únicament en l'aspecte alimentari, d'aixopluc, sinó amb suport moral i psicològic, que ho necessiten i molt, autèntics drames personals i familiars, estan perduts.

I va dir:

"Jo sóc el bon pastor. Conec les meves ovelles i elles em coneixen. Per elles dono la meva vida "
(Joan 10/14 )

La coherència, l'exemplaritat,  és exigible a tots aquells que voluntàriament es lliuren a una vocació, com per exemple al sacerdoci, més si aquesta té repercussió directa amb la ciutadania en general. Cohèrencia,exemplaritat.. .....valors en decadència , ho estem patint cada dia. El full dominical del Bisbe de Solsona, al meu parer; una mostra d'un sentiment identitari superior al sentiment de la fe, és un clar exponent de la incoherència, del compromís amb la fe cristiana.  Sobre la fe també es pot fer molt País, sense apartar-se del apostolat.

I va dir:

“Ningú no pot servir dos senyors; perquè o estima l'un i estimarà l'altre, o s'afeccionarà a un i menysprearà l'altre”

(Mateo 6/24)